• Snelle levering
  • Gratis bezorging voor orders vanaf € 100,- of vanaf 12 flessen in regio Venlo
  • Veilig betalen via iDeal
  • Snelle levering
  • Gratis bezorging vanaf € 100,- of vanaf 12 flessen in regio Venlo
  • 5% korting bij 24 flessen per soort
Salentein SV San Pablo Chardonnay

Salentein SV San Pablo Chardonnay

Valle de Uco, Mendoza

3595
per fles
Deze mooie, volle Chardonnay komt uit de Salentein Single Vineyard serie. Door het minerale karakter en de natuurlijke zuren ontstaat er een unieke wijn. Met intense en complexe aroma’s kunt u heerlijk genieten van deze wijn. Afkomstig van de San Pablo-wijngaard op 1605 meter hoogte. Frisheid en subtiliteit ten top!

Drinkmoment

Zie Wijn-spijs

< Terug naar overzicht
Deel deze wijn:
Wijnhuis
Salentein
Flesinhoud
75 cl.
Soort
Witte wijn
Druiven
Chardonnay
Alcohol
13,5%
Wijnkarakter
vol en romig, rijk en complex
Land
Argentinië
Regio
Uco Valley
Appellatie
Valle de Uco, Mendoza
Allergenen
Bevat sulfieten

Om de juiste wijnen te zoeken bij je gerecht hebben we de belangrijkste basiskenmerken van een gerecht opgedeeld in 17 categorieën. Dat is de ingang om snel de juiste wijn te vinden die past bij je gerecht. Voor meer advies - vraag het ons.


Lichte voorgerechten en visgerechten

Naturelle visgerechten

Naturelle gerechten behoeven dito wijnen. Pas op voor te uitgesproken karakters. Een lekkere Viura of Chardonnay zonder houtlagering. Ook een elegante Riesling kan een mooie verrassing zijn.

Romige visgerechten

Bij bereidingswijze op basis van room adviseren wij witte wijnen met houtlagering zoals klassieke Bourgognes of Chardonnay uit Chili. In het algemeen kunnen we zeggen rijke, ronde wijnen met een laag zuurgehalte.

Schaal- en schelpdieren romige bereiding

Een romige bereiding vraagt om een wat vettige wijn, denk aan een volle Chardonnay of een fraaie Viognier. Uitgangspunt is in ieder geval een wijn met voldoende structuur.

Wit vlees en gevogelte

Bij wit vlees en gevogelte passen over het algemeen prima lichte rode wijnen, stevige witte wijnen of een rosé met een bite. We denken bijvoorbeeld aan Pinot Noir, wit uit de Rhône of rosé van Syrah, of rosé van een oudere jaargang.