• Snelle levering
  • Gratis bezorging voor orders vanaf 12 flessen in regio Venlo
  • Veilig betalen via iDeal
  • Snelle levering
  • Gratis bezorging vanaf 12 flessen in regio Venlo
  • 5% korting bij 24 flessen per soort
Vertice Grande Reserva Wit

Vertice Grande Reserva Wit

Vinho Branco DOC Grande Reserva

2295
per fles
Ananas, rijpe meloen, mandarijn, vuursteen, hout, kruiden, mix van elegante tannines, aroma van vanille, romig, citrus en een lange onderscheiden afdronk. Deze Reserva heeft verschillende prijzen gewonnen en top cijfers gekregen van onder andere Revista dos vinhos, Robert Parker en Wine Enthusiast. Robert Parker heeft maar liefst 92 punten toegekend aan deze wijn.

Drinkmoment

Zie Wijn-spijs

< Terug naar overzicht
Deel deze wijn:
Wijnhuis
Vertice
Flesinhoud
75 cl.
Soort
Witte wijn
Druiven
Arinto, Boal, Douzelinho, Gouveio
Alcohol
13%
Wijnkarakter
kruidig, vol en romig, rijk en complex
Land
Portugal
Regio
Douro
Appellatie
Vinho Branco DOC Grande Reserva
Allergenen
Bevat sulfieten

Om de juiste wijnen te zoeken bij je gerecht hebben we de belangrijkste basiskenmerken van een gerecht opgedeeld in 17 categorieën. Dat is de ingang om snel de juiste wijn te vinden die past bij je gerecht. Voor meer advies - vraag het ons.


Lichte voorgerechten en visgerechten

Naturelle visgerechten

Naturelle gerechten behoeven dito wijnen. Pas op voor te uitgesproken karakters. Een lekkere Viura of Chardonnay zonder houtlagering. Ook een elegante Riesling kan een mooie verrassing zijn.

Schaal- en schelpdieren rauw en ziltig

Prachtig puur natuur. Verse coquilles, Westerschelde oester of mosselen. Noem maar op. Onze suggesties bij deze groep: champagne of mooie droge witte wijnen zoals een sauvignon uit de Loire.

Schaal- en schelpdieren romige bereiding

Een romige bereiding vraagt om een wat vettige wijn, denk aan een volle Chardonnay of een fraaie Viognier. Uitgangspunt is in ieder geval een wijn met voldoende structuur.

Wit vlees en gevogelte

Bij wit vlees en gevogelte passen over het algemeen prima lichte rode wijnen, stevige witte wijnen of een rosé met een bite. We denken bijvoorbeeld aan Pinot Noir, wit uit de Rhône of rosé van Syrah, of rosé van een oudere jaargang.