• Snelle levering
  • Gratis bezorging voor orders vanaf € 100,- of vanaf 12 flessen in regio Venlo
  • Veilig betalen via iDeal
  • Snelle levering
  • Gratis bezorging vanaf € 100,- of vanaf 12 flessen in regio Venlo
  • 5% korting bij 24 flessen per soort
Ramon Bilbao Verdejo

Ramon Bilbao Verdejo

DO Rueda

1175
per fles
Een mooie goudkleurige wijn met prachtige geuren en authentieke aroma’s van de Verdejo druif. Ga opzoek naar passievrucht, anijs en venkel en het aangename bittertje op het einde! De wijn heeft een medium body met een frisse en lange finish.

Drinkmoment

Zie Wijn-spijs

< Terug naar overzicht
Deel deze wijn:
Wijnhuis
Ramon Bilbao
Flesinhoud
75 cl.
Soort
Witte wijn
Druiven
Verdejo
Alcohol
12,5%
Wijnkarakter
licht, fris en fruitig
Land
Spanje
Regio
Rueda
Appellatie
DO Rueda
Allergenen
Bevat sulfieten

Om de juiste wijnen te zoeken bij je gerecht hebben we de belangrijkste basiskenmerken van een gerecht opgedeeld in 17 categorieën. Dat is de ingang om snel de juiste wijn te vinden die past bij je gerecht. Voor meer advies - vraag het ons.


Amuse

De lijst wat onder amuses kan vallen is eindeloos. Wij zien het zo: kleine en fijne gerechtjes, aperitiefhapjes als stukjes kaas en worst, olijfjes, nootjes, bruscetta’s enz enz enz..

Aperitief

Frisse salades

Maak uw wijnkeuze op basis van de ingrediënten: sappige witte wijnen bij zomerse salades met licht fruit, witte wijn met wat meer structuur als u bijvoorbeeld gerookte kip in de salade heeft.

Lichte voorgerechten en visgerechten

Naturelle visgerechten

Naturelle gerechten behoeven dito wijnen. Pas op voor te uitgesproken karakters. Een lekkere Viura of Chardonnay zonder houtlagering. Ook een elegante Riesling kan een mooie verrassing zijn.

Romige visgerechten

Bij bereidingswijze op basis van room adviseren wij witte wijnen met houtlagering zoals klassieke Bourgognes of Chardonnay uit Chili. In het algemeen kunnen we zeggen rijke, ronde wijnen met een laag zuurgehalte.

Schaal- en schelpdieren romige bereiding

Een romige bereiding vraagt om een wat vettige wijn, denk aan een volle Chardonnay of een fraaie Viognier. Uitgangspunt is in ieder geval een wijn met voldoende structuur.

Wit vlees en gevogelte

Bij wit vlees en gevogelte passen over het algemeen prima lichte rode wijnen, stevige witte wijnen of een rosé met een bite. We denken bijvoorbeeld aan Pinot Noir, wit uit de Rhône of rosé van Syrah, of rosé van een oudere jaargang.

Zeevruchten

Kies bij zeevruchten voor een wijn die voldoende zuurstructuur heeft. Denk aan een Albarino, droge Riesling, Sauvignon Blanc of een niet houtgelagerde Chardonnay of Viognier uit een koeler klimaat.