• Snelle levering
  • Gratis bezorging voor orders vanaf 12 flessen in regio Venlo
  • Veilig betalen via iDeal
  • Snelle levering
  • Gratis bezorging vanaf 12 flessen in regio Venlo
  • 5% korting bij 24 flessen per soort
Quinta Vale d. Maria Unfiltered LBV

Quinta Vale d. Maria Unfiltered LBV

Unfiltered Late Bottled Vintage

2450
per fles
De Late Bottles Vintage van Quinta Vale Dona Maria onderscheidt zich van vele andere LBV's door het feit dat hij ongefilterd op de fles gaat. Het gevolg daarvan is dat de Port op fles nog wat doorrijpt en nog rijker in smaak is. Je herkent een bak rijk bosfruit, wat chocolade, geurige kruiden etc. Zorg ervoor dat je de Port op een graad of 16 schenkt. De frisheid zorgt voor meer kracht en lengte.

Drinkmoment

Zie Wijn-spijs

< Terug naar overzicht
Deel deze wijn:
Wijnhuis
Quinta Vale d. Maria
Flesinhoud
75cl.
Soort
Port & Versterkt
Druiven
Blend Port rood
Alcohol
19,5%
Wijnkarakter
krachtig, rijk en complex
Land
Portugal
Regio
Douro
Appellatie
Unfiltered Late Bottled Vintage
Allergenen
Bevat sulfieten

Om de juiste wijnen te zoeken bij je gerecht hebben we de belangrijkste basiskenmerken van een gerecht opgedeeld in 17 categorieën. Dat is de ingang om snel de juiste wijn te vinden die past bij je gerecht. Voor meer advies - vraag het ons.


Chocolade

De ultieme verleider, chocolade. Als tradtionele tip een tawny port of banyuls. Bij pure chocola past ook een Pedro Ximenez (PX sherry) of een volle geconcentreerde Shiraz uit de nieuwe wereld.

Harde kazen

Naast port passen hier ook uitstekend stoere rode wijnen van Cabernet Sauvignon en Merlot uit Bordeaux of uit landen als Chili en Zuid-Afrika.

Witschimmelkazen

Lichte rode wijn uit bijvoorbeeld Beaujolais, of krachtige witte wijn, bij voorkeur houtgelagerd. Witte bourgogne, witte Rioja of Australische en Californische Chardonnay, zijn hier de meest voor de hand liggende keuze. Ook witte mineralige wijnen met 'voldoende zon' kunnen een goede begeleider zijn.