• Snelle levering
  • Gratis bezorging voor orders vanaf 12 flessen in regio Venlo
  • Veilig betalen via iDeal
  • Snelle levering
  • Gratis bezorging vanaf 12 flessen in regio Venlo
  • 5% korting bij 24 flessen per soort
Quinta Vale d. Maria Reserve Ruby Lote No.16

Quinta Vale d. Maria Reserve Ruby Lote No.16

Reserve Porto Unfiltered

1850
per fles
Tja, wát een mooie rijke type Ruby is dit toch. Bij Quinta Vale Dona Maria filteren ze dit soort Ruby niet. Het resultaat is een diep paarsrode 'vette' Ruby met een weelderige kracht. Sappig rood fruit en een lange finale maken dit soort Ports een snoepje. Schenk 'm op een graad of 16, niet warmer. Zo zorg je voor meer frisheid in de smaak! Heerlijk bij wat zachte kaas, of een dessert met rood fruit en wat vanille ijs.

Drinkmoment

Zie Wijn-spijs

< Terug naar overzicht
Deel deze wijn:
Wijnhuis
Quinta Vale d. Maria
Flesinhoud
75cl.
Soort
Port & Versterkt
Druiven
Blend Port rood
Alcohol
20%
Wijnkarakter
krachtig, rijk en complex
Land
Portugal
Regio
Douro
Appellatie
Reserve Porto Unfiltered
Allergenen
Bevat sulfieten

Om de juiste wijnen te zoeken bij je gerecht hebben we de belangrijkste basiskenmerken van een gerecht opgedeeld in 17 categorieën. Dat is de ingang om snel de juiste wijn te vinden die past bij je gerecht. Voor meer advies - vraag het ons.


Chocolade

De ultieme verleider, chocolade. Als tradtionele tip een tawny port of banyuls. Bij pure chocola past ook een Pedro Ximenez (PX sherry) of een volle geconcentreerde Shiraz uit de nieuwe wereld.

Witschimmelkazen

Lichte rode wijn uit bijvoorbeeld Beaujolais, of krachtige witte wijn, bij voorkeur houtgelagerd. Witte bourgogne, witte Rioja of Australische en Californische Chardonnay, zijn hier de meest voor de hand liggende keuze. Ook witte mineralige wijnen met 'voldoende zon' kunnen een goede begeleider zijn.