• Snelle levering
  • Gratis bezorging voor orders vanaf € 100,- of vanaf 12 flessen in regio Venlo
  • Veilig betalen via iDeal
  • Snelle levering
  • Gratis bezorging vanaf € 100,- of vanaf 12 flessen in regio Venlo
  • 5% korting bij 24 flessen per soort
Loron Bourgogne Chardonnay

Loron Bourgogne Chardonnay

AOP

1695
per fles
Deze Chardonnay is licht geelgoud van kleur. De Bourgogne combineert aroma's van bloemen en fruit als acacia en meidoorn met lichte brioche aroma's door 6 maanden houtrijping. Goed te combineren met vis of romige kaassoorten.

Drinkmoment

Zie Wijn-spijs

< Terug naar overzicht
Deel deze wijn:
Wijnhuis
Loron
Flesinhoud
75 cl.
Soort
Witte wijn
Druiven
Chardonnay
Alcohol
13%
Wijnkarakter
kruidig, vol en romig
Land
Frankrijk
Regio
Bourgogne
Appellatie
AOP
Allergenen
Bevat sulfieten

Om de juiste wijnen te zoeken bij je gerecht hebben we de belangrijkste basiskenmerken van een gerecht opgedeeld in 17 categorieën. Dat is de ingang om snel de juiste wijn te vinden die past bij je gerecht. Voor meer advies - vraag het ons.


Aperitief

Naturelle visgerechten

Naturelle gerechten behoeven dito wijnen. Pas op voor te uitgesproken karakters. Een lekkere Viura of Chardonnay zonder houtlagering. Ook een elegante Riesling kan een mooie verrassing zijn.

Romige visgerechten

Bij bereidingswijze op basis van room adviseren wij witte wijnen met houtlagering zoals klassieke Bourgognes of Chardonnay uit Chili. In het algemeen kunnen we zeggen rijke, ronde wijnen met een laag zuurgehalte.

Roodschimmelkazen

Bij stevig smakende kazen als Kernhem, Rommedoe, St. Paulin, Munster en Bel Paese passen diverse rode en witte wijnen, afhankelijk van uw voorkeur. Gewürztraminer, Pinot Noir, mooie witte Bourgognes, lichtere rode wijnen uit de Loire en Beaujolais.

Schaal- en schelpdieren romige bereiding

Een romige bereiding vraagt om een wat vettige wijn, denk aan een volle Chardonnay of een fraaie Viognier. Uitgangspunt is in ieder geval een wijn met voldoende structuur.