• Snelle levering
  • Gratis bezorging voor orders vanaf 12 flessen in regio Venlo
  • Veilig betalen via iDeal
  • Snelle levering
  • Gratis bezorging vanaf 12 flessen in regio Venlo
  • 5% korting bij 24 flessen per soort
Chateau de Mirande Macon-Villages

Chateau de Mirande Macon-Villages

AC Mâcon Blanc Villages

1650
per fles
Verfijnde Chardonnay met erg subtiele houtlagering, die vooral te herkennen is in de concentratie van de smaak. Mooie, ronde wijn, die goed in balans is door de subtiele zuren. De afdronk is lekker fris met iets van menthol.

Drinkmoment

Zie Wijn-spijs

< Terug naar overzicht
Deel deze wijn:
Wijnhuis
Loron
Flesinhoud
75 cl.
Soort
Witte wijn
Druiven
Chardonnay
Alcohol
12,5%
Wijnkarakter
rijk en complex
Land
Frankrijk
Regio
Bourgogne
Appellatie
AC Mâcon Blanc Villages
Allergenen
Bevat sulfieten

Om de juiste wijnen te zoeken bij je gerecht hebben we de belangrijkste basiskenmerken van een gerecht opgedeeld in 17 categorieën. Dat is de ingang om snel de juiste wijn te vinden die past bij je gerecht. Voor meer advies - vraag het ons.


Amuse

De lijst wat onder amuses kan vallen is eindeloos. Wij zien het zo: kleine en fijne gerechtjes, aperitiefhapjes als stukjes kaas en worst, olijfjes, nootjes, bruscetta’s enz enz enz..

Aperitief

Frisse salades

Maak uw wijnkeuze op basis van de ingrediënten: sappige witte wijnen bij zomerse salades met licht fruit, witte wijn met wat meer structuur als u bijvoorbeeld gerookte kip in de salade heeft.

Lichte voorgerechten en visgerechten

Witschimmelkazen

Lichte rode wijn uit bijvoorbeeld Beaujolais, of krachtige witte wijn, bij voorkeur houtgelagerd. Witte bourgogne, witte Rioja of Australische en Californische Chardonnay, zijn hier de meest voor de hand liggende keuze. Ook witte mineralige wijnen met 'voldoende zon' kunnen een goede begeleider zijn.

Zeevruchten

Kies bij zeevruchten voor een wijn die voldoende zuurstructuur heeft. Denk aan een Albarino, droge Riesling, Sauvignon Blanc of een niet houtgelagerde Chardonnay of Viognier uit een koeler klimaat.