• Snelle levering
  • Gratis bezorging voor orders vanaf 12 flessen in regio Venlo
  • Veilig betalen via iDeal
  • Snelle levering
  • Gratis bezorging vanaf 12 flessen in regio Venlo
  • 5% korting bij 24 flessen per soort
Barbera d'Asti Rure Marchesi di Barolo

Barbera d'Asti Rure Marchesi di Barolo

Barbera d' Asti DOCG

1475
per fles
Een robijnrode wijn met een frisse en fruitige neus die doet denken aan zwarte bessen en rood fruit in combinatie met vanille en geroosterde hazelnoot. Een uitstekende combinatie met gnocchi (of pasta) met verse tomatensaus of bij risotto met paddenstoelen. Barbera is zonder twijfel de meest traditionele druivensoort die voorkomt in de heuvels van de Asti regio. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden die worden gekenmerkt door een bodem van mergelklei met een spoor van kwartsiet. Deze bodemsoorten garanderen dat de wijn heerlijke aroma's heeft en robuust is (maar toch in balans) en dat het prachtige boeket goed ontwikkeld is. De wijn rijpt in traditionele Sloveense eikenhouten vaten die de harmonie, elegantie en balans van de aroma's versterken.

Drinkmoment

Zie Wijn-spijs

< Terug naar overzicht
Deel deze wijn:
Wijnhuis
Marchesi di Barolo
Flesinhoud
75 cl.
Soort
Rode wijn
Druiven
Barbera
Alcohol
13,5%
Wijnkarakter
kruidig, krachtig, rijk en complex
Land
Italië
Regio
Piemonte
Appellatie
Barbera d' Asti DOCG
Allergenen
Bevat sulfieten

Om de juiste wijnen te zoeken bij je gerecht hebben we de belangrijkste basiskenmerken van een gerecht opgedeeld in 17 categorieën. Dat is de ingang om snel de juiste wijn te vinden die past bij je gerecht. Voor meer advies - vraag het ons.


Harde kazen

Naast port passen hier ook uitstekend stoere rode wijnen van Cabernet Sauvignon en Merlot uit Bordeaux of uit landen als Chili en Zuid-Afrika.

Pasta's

Pasta’s variëren van naturel tot zeer geprononceerd en van vis, vlees tot vegetarisch. Een simpele wijnsuggestie is dan ook niet zomaar te geven. De keuze is gebaseerd op de ingrediënten en bereidingswijze. Denk aan sangiovese, nero d’avola, pinot grigio of grillo, terwijl een houtgelagerde wijn goed past bij een versie met gerookte zalm.

Rood vlees

Bij rood vlees passen krachtige rode wijnen met tannines. Bijvoorbeeld klassieke wijnen uit de Bordeaux, of druivenrassen uit andere werelddelen; Malbec uit Argentinië, Carmenère uit Chili of Zinfandel uit Californië.

Stoofgerechten

Stevige gerechten en dus stevige wijnen. Mooie Carmenère, krachtwijnen uit de Roussillon of Cahors, er is volop keuze uit wijnen met een kruidig karakter.