• Snelle levering
  • Gratis bezorging voor orders vanaf 12 flessen in regio Venlo
  • Veilig betalen via iDeal
  • Snelle levering
  • Gratis bezorging vanaf 12 flessen in regio Venlo
  • 5% korting bij 24 flessen per soort
Quinta Santa Eufemia Tawny Port

Quinta Santa Eufemia Tawny Port

Tawny

1195
per fles
De port met een mooie goudbruine kleur geeft een grote complexiteit in de mond. Rijpe vruchten zoals rode bessen en pruimen.

Drinkmoment

Zie Wijn-spijs

< Terug naar overzicht
Deel deze wijn:
Wijnhuis
Quinta Santa Eufemia
Flesinhoud
75 cl.
Soort
Port & Versterkt
Druiven
Blend Port rood
Alcohol
19,5%
Wijnkarakter
kruidig, licht, fris en fruitig, dessertwijn zoet
Land
Portugal
Regio
Douro
Appellatie
Tawny
Allergenen
Bevat sulfieten

Om de juiste wijnen te zoeken bij je gerecht hebben we de belangrijkste basiskenmerken van een gerecht opgedeeld in 17 categorieën. Dat is de ingang om snel de juiste wijn te vinden die past bij je gerecht. Voor meer advies - vraag het ons.


Blauwschimmelkazen

Een klassieke begeleider bij deze pikante smaak is natuurlijk een mooi glas port, rood óf wit! Maar ook zondoorstoofde rode wijnen van het zuidelijk halfrond doen het uitstekend.

Chocolade

De ultieme verleider, chocolade. Als tradtionele tip een tawny port of banyuls. Bij pure chocola past ook een Pedro Ximenez (PX sherry) of een volle geconcentreerde Shiraz uit de nieuwe wereld.

Harde kazen

Naast port passen hier ook uitstekend stoere rode wijnen van Cabernet Sauvignon en Merlot uit Bordeaux of uit landen als Chili en Zuid-Afrika.

Zoete desserts

Traditioneel worden rijke zoete desserts begeleid door volle zoete wijnen. Denk aan een Sauternes, Late Harvest Sauvignon Blanc, Muscat de Rivesaltes, of Monbazillac. Ook kan een mousserende zoete wijn een smaakvolle begeleider zijn bij wat minder uitgesproken fruit desserts.