• Snelle levering
  • Gratis bezorging voor orders vanaf 12 flessen in regio Venlo
  • Veilig betalen via iDeal
  • Snelle levering
  • Gratis bezorging vanaf 12 flessen in regio Venlo
  • 5% korting bij 24 flessen per soort
Graham's The Tawny

Graham's The Tawny

Vinho do Porto

1795
per fles
Een amberkleurige Port die werd gecreëerd naar eigen voorkeur van de toonaangevende Portwijnmaker van dit huis. Aroma’s van geroosterde amandelen, sinaasappel en kaneel. Een rijke smaak met een stoer karakter en een lange afdronk.

Drinkmoment

Zie Wijn-spijs

< Terug naar overzicht
Deel deze wijn:
Wijnhuis
Graham's
-->
Flesinhoud
75 cl.
Soort
Port & Versterkt
Druiven
Tinta Barroca, Tinta Roriz
Alcohol
20%
Wijnkarakter
kruidig, rijk en complex, dessertwijn zoet
Land
Portugal
Regio
Nee
Appellatie
Vinho do Porto
Allergenen
Bevat sulfieten

Om de juiste wijnen te zoeken bij je gerecht hebben we de belangrijkste basiskenmerken van een gerecht opgedeeld in 17 categorieën. Dat is de ingang om snel de juiste wijn te vinden die past bij je gerecht. Voor meer advies - vraag het ons.


Blauwschimmelkazen

Een klassieke begeleider bij deze pikante smaak is natuurlijk een mooi glas port, rood óf wit! Maar ook zondoorstoofde rode wijnen van het zuidelijk halfrond doen het uitstekend.

Chocolade

De ultieme verleider, chocolade. Als tradtionele tip een tawny port of banyuls. Bij pure chocola past ook een Pedro Ximenez (PX sherry) of een volle geconcentreerde Shiraz uit de nieuwe wereld.

Harde kazen

Naast port passen hier ook uitstekend stoere rode wijnen van Cabernet Sauvignon en Merlot uit Bordeaux of uit landen als Chili en Zuid-Afrika.

Roodschimmelkazen

Bij stevig smakende kazen als Kernhem, Rommedoe, St. Paulin, Munster en Bel Paese passen diverse rode en witte wijnen, afhankelijk van uw voorkeur. Gewürztraminer, Pinot Noir, mooie witte Bourgognes, lichtere rode wijnen uit de Loire en Beaujolais.