• Snelle levering
  • Gratis bezorging voor orders vanaf 12 flessen in regio Venlo
  • Veilig betalen via iDeal
  • Snelle levering
  • Gratis bezorging vanaf 12 flessen in regio Venlo
  • 5% korting bij 24 flessen per soort
Darting vom weissen Kalk Riesling

Darting vom weissen Kalk Riesling

Kabinett trocken

1125
per fles
Nét na het inschenken zie je, aan het glas 'klevend', heel kleine belletjes. Dát komt dus door de Löss bodem waarop de druivenstokken voor deze wijn gestaan hebben. Heerlijke tropisch in de geur en wat zoete appel. Frisse aanzet in de mond en lekker droog, maar niet té. Lekker sappig zuurtje en ook weer wat tropisch fruit. Culinair goed in te zetten! Weingut Darting is gevestigd in Bad Dürkheim, Pfalz. Er heerst een bijna mediterraan klimaat, dat samen met de uitstekende bodem en de gedurende meerdere generaties opgebouwde kennis voor edele, spatzuivere en karaktervolle wijnen zorgt.

Drinkmoment

Zie Wijn-spijs

Bestellen? Neem dan contact op.

< Terug naar overzicht
Deel deze wijn:
Wijnhuis
Darting
Flesinhoud
75 cl.
Soort
Witte wijn
Druiven
Riesling
Alcohol
12,5%
Wijnkarakter
soepel en toegankelijk, licht, fris en fruitig
Land
Duitsland
Regio
Pfalz
Appellatie
Kabinett trocken
Allergenen
Bevat sulfieten

Om de juiste wijnen te zoeken bij je gerecht hebben we de belangrijkste basiskenmerken van een gerecht opgedeeld in 17 categorieën. Dat is de ingang om snel de juiste wijn te vinden die past bij je gerecht. Voor meer advies - vraag het ons.


Amuse

De lijst wat onder amuses kan vallen is eindeloos. Wij zien het zo: kleine en fijne gerechtjes, aperitiefhapjes als stukjes kaas en worst, olijfjes, nootjes, bruscetta’s enz enz enz..

Lichte voorgerechten en visgerechten

Schaal- en schelpdieren romige bereiding

Een romige bereiding vraagt om een wat vettige wijn, denk aan een volle Chardonnay of een fraaie Viognier. Uitgangspunt is in ieder geval een wijn met voldoende structuur.