• Snelle levering
  • Gratis bezorging voor orders vanaf € 100,- of vanaf 12 flessen in regio Venlo
  • Veilig betalen via iDeal
  • Snelle levering
  • Gratis bezorging vanaf € 100,- of vanaf 12 flessen in regio Venlo
  • 5% korting bij 24 flessen per soort
Chateau les Auzines Corbieres Hautes Terres

Chateau les Auzines Corbieres Hautes Terres

AC Corbières (Certifié Agriculture Biologique)

1295
per fles
Een mooie diepe, robijnrode kleur. Les Auzines Corbieres is verrassend fris en heeft smaken van rijpe kersen en kruiden als peper, salie en tijm. Grote Hamersma: 9

Drinkmoment

Zie Wijn-spijs

< Terug naar overzicht
Deel deze wijn:
Wijnhuis
Chateau les Auzines
Flesinhoud
75 cl.
Soort
Rode wijn
Druiven
Carignan, Grenache, Syrah
Alcohol
13,5%
Wijnkarakter
kruidig, krachtig, rijk en complex
Land
Frankrijk
Regio
Languedoc
Appellatie
AC Corbières (Certifié Agriculture Biologique)
Allergenen
Bevat sulfieten

Om de juiste wijnen te zoeken bij je gerecht hebben we de belangrijkste basiskenmerken van een gerecht opgedeeld in 17 categorieën. Dat is de ingang om snel de juiste wijn te vinden die past bij je gerecht. Voor meer advies - vraag het ons.


Blauwschimmelkazen

Een klassieke begeleider bij deze pikante smaak is natuurlijk een mooi glas port, rood óf wit! Maar ook zondoorstoofde rode wijnen van het zuidelijk halfrond doen het uitstekend.

Harde kazen

Naast port passen hier ook uitstekend stoere rode wijnen van Cabernet Sauvignon en Merlot uit Bordeaux of uit landen als Chili en Zuid-Afrika.

Pasta's

Pasta’s variëren van naturel tot zeer geprononceerd en van vis, vlees tot vegetarisch. Een simpele wijnsuggestie is dan ook niet zomaar te geven. De keuze is gebaseerd op de ingrediënten en bereidingswijze. Denk aan sangiovese, nero d’avola, pinot grigio of grillo, terwijl een houtgelagerde wijn goed past bij een versie met gerookte zalm.

Rood vlees

Bij rood vlees passen krachtige rode wijnen met tannines. Bijvoorbeeld klassieke wijnen uit de Bordeaux, of druivenrassen uit andere werelddelen; Malbec uit Argentinië, Carmenère uit Chili of Zinfandel uit Californië.

Roodschimmelkazen

Bij stevig smakende kazen als Kernhem, Rommedoe, St. Paulin, Munster en Bel Paese passen diverse rode en witte wijnen, afhankelijk van uw voorkeur. Gewürztraminer, Pinot Noir, mooie witte Bourgognes, lichtere rode wijnen uit de Loire en Beaujolais.

Stoofgerechten

Stevige gerechten en dus stevige wijnen. Mooie Carmenère, krachtwijnen uit de Roussillon of Cahors, er is volop keuze uit wijnen met een kruidig karakter.

Wild

Groot of klein wild, zwijn, hert, haas; een glas Pinot Noir is vaak een perfecte begeleider. Typisch Bourgogne of een prachtige variant uit Nieuw-Zeeland. Proef en probeer. En vergeet krachtige rode wijnen uit de Rhône niet, zoals syrah en grenache.

Witschimmelkazen

Lichte rode wijn uit bijvoorbeeld Beaujolais, of krachtige witte wijn, bij voorkeur houtgelagerd. Witte bourgogne, witte Rioja of Australische en Californische Chardonnay, zijn hier de meest voor de hand liggende keuze. Ook witte mineralige wijnen met 'voldoende zon' kunnen een goede begeleider zijn.